Recent onderzoek bewijst dat Looptraining bij Shin splint klachten bewezen effectief is.

29-12-2014 - Pascalle Koster

Via de onderstaande link kunt u het PDF bestand openen.
Hieronder alvast de samenvatting van het artikel:

 

MTSS, oftewel mediaal tibiaal stress syndroom is een vaak voorkomende blessure in de onderste extremiteit en één van de meest algemeen bekende oorzaken van inspanningspijn bij sporters op topsport niveau of recreatief niveau. In de korfbalsport komt deze klacht veelvuldig voor. Het onderzoek heeft zich gericht op korfballers met MTSS klachten die in de context looptraining krijgen aangeboden gedurende acht behandelingen. Tien deelnemers, waarvan vijf met MTSS klachten en vijf zonder klachten namen deel aan het onderzoek, allen beoefende korfbal als sport bij dezelfde vereniging. Er vond een voormeting plaats en een nameting direct na het onderzoek.  Gemeten wordt op de volgende uitkomstmaten: pijn, uithoudingsvermogen en coördinatie.

Dit onderzoek toont aan dat met een contextgerichte looptraining gericht op het verbeteren van het looppatroon gedurende acht weken de pijnklachten gerelateerd aan MTSS verminderen bij korfballers met MTSS klachten.
Key words: Medial tibial stress syndrome, shin splints, rehabilitation, training course, rehabilitation and pain, tibial stress injury, running program, exercises, korfballers, looptraining, conditie, uithoudingsvermogen. 

Klik HIER om het volledige artikel te lezen.